Kezdőlap » Hírek

Tőzsdéznél napon belül? - Így csinálja egy profi

2010.11.21 18:41

Hiánypótló, a napon belüli kereskedést a technikai elemzés szemszögéből bemutató kiadvánnyal bővült a Portfolio.hu füzetek sorozat. A Day-trade kereskedés EGYSZERÛEN című könyv szerzője a Magyarországon élő és oktató Michele Castorina, aki több mint 15 éves devizapiaci és határidős tőzsdei kereskedői múlttal rendelkezik.

Ár: 2,490 Ft helyett 1,990 Ft.

Portfolio.hu füzetek

MEGRENDELÉS ITT

A kiadvány előzetes megrendelés nélkül megvásárolható személyesen készpénzért a Portfolio.hu szerkesztőségében is munkanapokon 8 és 17 óra között (1033, Budapest, Polgár u. 8-10).

Tőzsdéznél napon belül? - Így csinálja egy profiMiért válasszuk a technikai elemzést használó day-tradinget?

Michele a kérdésre így válaszol:

"Én magam úgy vélem, nem túl jó ötlet úgy ágyba bújni este, hogy veszteséges pozícióval rendelkezünk, és abban reménykedünk, hogy másnap reggel vagy a következő héten a piac majd visszaadja elveszített pénzünket, esetleg még megfejelve a kamattal és az elszenvedett ijedségért járó jutalommal. Azért válasszuk a day-tradinget, mert így kikapcsolhatjuk a számítógépet, ha már elegünk van a kereskedésből, hiszen a day-trading lényege, hogy csak napon belüli pozíciókat nyitunk. Bizakodók leszünk és lazák, mert elért eredményeink nem attól függnek, hogy mennyi ideig maradunk egy pozícióban, hanem inkább attól, mennyire vagyunk pihentek, és mennyire tiszta a fejünk mindennapi szereplésünk során. Mert szereplésről van szó: minden egyes új tőzsdei napon keresztülmegyünk az előkészületi, vagy úgy is mondhatjuk: bemelegítő fázison, azután kezdődik maga az igazi teljesítési fázis, amikor a kockázatok minimalizálásával próbálunk eredményt elérni (mint a jó futballistáknak, nem szabad eltörni a lábunkat azért, hogy mindenáron gólt rúgjunk). Végül fel kell tudnunk ismerni azt a pillanatot, amikor figyelmünk lankadni kezd (mert fáradtak vagyunk, vagy nem tudunk tovább arra összpontosítani, amit csinálunk), és el kell fogadnunk, hogy aznap nem kérhetünk több energiát, újabb eredményeket saját magunktól, a bennünk rejlő tőzsdei atlétától. Ekkor befejezzük aznapi tőzsdei tevékenységünket."

A kiadvány az alapoktól indul, s a kezdő befektetők számára is érthetően mutatja be - számos gyakorlati példán keresztül - a day-trade kereskedést, ugyanakkor a technikai elemzés alapvető fogalmait, eszközeit terjedelmi korlátok miatt nem taglalja. Ezen alapfogalmakat a Portfolio.hu füzetek - Technikai elemzés EGYSZERÛEN I., valamint a Technikai elemzés II. és III. - Alakzatok és Japán gyertyák EGYSZERÛEN című kiadványainkban találhatják meg Olvasóink.

Reményeink szerint kiadványunk minden Olvasót hozzásegít majd a sikeres kereskedéshez.

MEGRENDELÉS ITT

A kiadvány szponzora:
Erste Befektetési Zrt.


---------------------------------------------

A Portfolio.hu által indított oktató kiadvány sorozat, a Portfolio.hu füzetek első négy kötete akciós áron, 500 Ft kedvezménnyel megrendelhető.

AKCIÓ - MEGRENDELÉS ITT

Tőzsdéznél napon belül? - Így csinálja egy profi


A Portfolio.hu füzetektől részletesen

A Portfolio.hu füzetek röviden, mindenki számára érthető módon foglalják össze a befektetések legfontosabb területeit tematikus kötetekben. A kiadványok elsősorban az alapszintű ismeretekkel rendelkező Olvasókhoz szólnak, ugyanakkor a már tapasztalt befektetők számára is nyújtanak hasznos információkat, hiszen gyakorlati példákon keresztül mutatják be az egyes pénzügyi szegmenseket.

A Portfolio.hu füzetek eddig megjelent kötetei:

- Tőzsdei kereskedés EGYSZERÛEN
- A befektetési alapokról EGYSZERÛEN
- Technikai elemzés EGYSZERÛEN
- Az árupiacokról EGYSZERÛEN

Tőzsdéznél napon belül? - Így csinálja egy profi


A négy kötet együttes megrendelése esetén 500 Ft kedvezményt adunk.

Ár: 5,960 Ft helyett 5,460 Ft.

AKCIÓ - MEGRENDELÉS ITT